logo_aj_blanc.png

santjust.cat

Mesures extraordinàries de suport a la cultura

La cultura és un dels sectors més tocats a causa de les restriccions per aturar la propagació del coronavirus. Companyies de teatre, grups de música, talleristes, museus, biblioteques… han anul·lat o ajornat les seves actuacions i programacions.
Amb la voluntat de pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària en el sector cultural, les diferents administracions públiques han engegant diferents mesures i iniciatives de suport.
En els següents enllaços trobareu informació sobre les línies d’ajut i les iniciatives de suport a la cultura aprovades.

Govern d’Espanya
El Govern d’Espanya ha obert convocatòries per oferir línies de crèdit a les empreses culturals en condicions favorables, accés a la prestació per desocupació per a artistes, dotació extraordinària per a les arts escèniques, la música i l’art contemporani, fins a diferents iniciatives de suport a les llibreries independents, al cinema i a les arts visuals, entre d’altres. Mesures a les quals es destinen més de 780 milions d’euros.
En aquest portal trobareu informació sobre aquestes línies: enllaç
També podeu consultar:
Guia de preguntes freqüents per autònoms del sector cultural sobre la prestació extraordinària per cessament d’activitat
Guia de preguntes freqüent sobre la presentació d’expedients de regulació d’ocupació temporal per força major en l’àmbit del sector cultural

Generalitat de Catalunya
El Govern de la Generalitat va declarar el passat 22 de setembre que la cultura constitueix un bé essencial per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva. Entre les línies d’ajut que ha aprovat, hi ha mesures per facilitar el crèdit i la liquidat del sector cultural, subvencions per compensar les pèrdues per anul·lació d’activitats, subvencions per a les despeses de funcionament d’empreses i entitats culturals o prestacions directes a professionals de la cultura entre d’altres.
En el següent portal trobareu la informació actualitzada de les diferents línies d’ajut: enllaç
Cal destacar, l’obertura d’un servei d’informació i consultes per a professionals de la cultura anomenat #CulturaRespon.
Al correu culturarespon@gencat.cat S’hi poden fer consultes relacionades amb els ajuts al sector que promou el Departament de Cultura i resoldre dubtes sobre les mesures de seguretat i aforament que es vagin adoptant.

Diputació de Barcelona
Per la seva part, la Diputació de Barcelona també té habilitat un espai on ofereix un recull de recursos, informacions, documents tècnics, iniciatives i informacions actualitzades amb les mesures per fer front a l’episodi de COVID-19. Enllaç